actualidad

Torroella de Montgrí acoge la 1ª Jornada de Turismo Inclusivo del Baix Empordà

L’Espai Ter de Torroella de Montgrí ha acollit aquest matí la 1a Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Empordà. L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de l’alcalde, Jordi Colomí, i del vicepresident primer i conseller de Turisme del Consell Comarcal, Xavier Dilmé. En el decurs de la jornada s’ha presentat el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, diversos casos d’èxit, una ponència sobre els beneficis i la importància de treballar un turisme accessible i s’ha programat una taula rodona amb entitats de la Taula d’Accessibilitat Turística.

El consell comarcal està impulsant un Pla d’Accessibilitat Turística al Baix Empordà per tal de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat. Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són: oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

La millora de l’accessibilitat turística és un dels eixos de treball que s’impulsen des de l’àrea municipal de Turisme. Per aquest raó, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha signat el conveni amb el consell comarcal i la destinació Torroella-l’Estartit-Illes Medes forma part del pla comarcal.

Així mateix, la millora de l’accessibilitat és una de les actuacions incloses i programades en el Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l’Estartit (2021-2023). Concretament, l’acció projectada permetrà reforçar el programa municipal de Destinació Accessible i contractar un servei de consultoria per donar suport als allotjaments i empreses.

Scroll al inicio