actualitat

Presentem el Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella i l’Estartit a alumnes d’Ostelea i Geografia

Alumnes d’Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s’ha gestat, quins són els objectius i com s’està desplegant el Pla de Sostenibilitat Turística (PST) de Torroella de Montgrí i l’Estartit (2021-2023). Els alumnes van participar dijous i divendres en dues sessions informatives que van incloure, també, la visita a la maresma recuperada de la Pletera. Les explicacions van anar a càrrec de l’assessor turístic municipal Josep Capellà, que va contextualitzar l’execució del PST en les polítiques de transformació d’una destinació turística madura que fa temps s’estan implementant al municipi.

Dijous va ser el torn dels alumnes del màster universitari Gestió Turística Sostenible de Recursos i Destinacions, impartit per Ostelea, una prestigiosa escola de turisme de Barcelona, amb alumnat d’arreu del món. La sessió informativa es va fer a la tarda a la seu de l’EMD de l’Estartit. Prèviament, al matí, els alumnes van visitar la maresma recuperada de la Pletera, que van conèixer de la mà del director del Parc Natural, Ramon Alturo. L’endemà va ser el torn dels alumnes de Geografia de la UdG, que també van visitar la Pletera, considerat internacionalment com un exemple de bones pràctiques en la planificació i recuperació del territori.

El pla de sostenibilitat turística (PST) de Torroella de Montgrí i l’Estartit és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en el marc del programa «Planes de Sostenibilidad Turística» que ha promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme amb el doble objectiu de modernitzar l’oferta de destinacions pioneres i activar-la en comarques de l’interior de l’Estat. Té un pressupost global de 3,6 milions d’euros que cofinançaran a parts iguals l’Ajuntament, l’Estat i la Generalitat de Catalunya.  El pla municipal inclou l’execució d’un total de 18 projectes distribuït en 6 àmbits d’actuació, que permetrà millorar l’entorn, l’acollida dels visitants, la promoció de la destinació i fomentar una major cooperació público-privada.

El PST representa un pas més en l’estratègia municipal de regeneració d’una destinació madura impulsada els darrers 30 anys, que s’ha fonamentat en la promoció de la cultura i la sostenibilitat. Aquesta estratègia ha tingut un notable reconeixement nacional i internacional en forma de distintius de qualitat i premis. D’altra banda, la gestió municipal en aquest àmbit fa anys que desperta l’interès del món universitari, la recerca acadèmica i dels gestors tècnics i polítics en la planificació territorial.

Desplaça cap amunt