actualitat

Visita institucional del president de la Diputació de Girona

Miquel Noguer visita l'Espai Medes, el carrer de Fàtima i coneix de primera mà el Pla de Sostenibilitat Turística

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va visitar ahir a la tarda Torroella i l’Estartit i es va trobar amb l’alcalde, Jordi Colomí; el president de l’EMD, Francesc Ferrer, i l’equip de govern. A les oficines de l’EMD de l’Estartit es van reunir i van tractar el Pla de Sostenibilitat Turística (PST) de Torroella i l’Estartit, en el qual la Diputació de Girona hi col·laborarà. Tot seguit, van visitar les obres de construcció de l’Espai Medes, el futur centre d’interpretació de l’àmbit marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. La Diputació finança part d’aquest projecte, que ja ha completat dues de les tres fases constructives.

Per a l’Ajuntament i l’EMD és molt important que la Diputació hagi confirmat la seva intenció de col·laborar en el desplegament del Pla de Sostenibilitat Turística (PST), un ambiciós programa d’actuacions municipal  que es desplegarà durant els proper 3 anys i que permetrà millorar l’oferta turística i cultural, i continuar amb l’aposta per la sostenibilitat i posada en valor del territori. Aquest pla es desenvolupa el marc del programa «Planes de Sostenibilidad Turística» que ha promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme amb el doble objectiu de modernitzar l’oferta de destinacions pioneres i activar-la en comarques de l’interior de l’Estat. Té un pressupost global de 3,6 milions d’euros que cofinançaran a parts iguals l’Ajuntament, l’Estat i la Generalitat de Catalunya. 

El PST  inclou l’execució d’un total de 18 projectes distribuït en 6 àmbits d’actuació, que permetrà millorar l’entorn, l’acollida dels visitants, la promoció de la destinació i fomentar una major cooperació público-privada. El projecte ha de contribuir a situar el municipi com un referent internacional en sostenibilitat i medi ambient, preservar els recursos, generar noves oportunitats econòmiques i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen. 

En aquesta mateixa línia, el futur Espai Medes serà una peça clau per ajudar a posicionar Torroella i l’Estartit com a destinació cultural i turística més sostenible. Serà un centre d’informació, difusió i interpretació del patrimoni natural i la biodiversitat de la reserva de les illes Medes i actuarà de porta marina del mateix parc natural. De fet, l’arxipèlag és l’únic de tot Catalunya integrat en un parc natural. El projecte oferirà una experiència basada en les emocions i el món submarí, i també experiències participatives per conèixer i gaudir de les Medes i de tot l’àmbit marí del parc. 

Obres al carrer de Fàtima de Torroella
El president de la Diputació, acompanyat de l’alcalde i de part de l’equip de govern, també va visitar ahir les obres de millora integral que s’estan fent al carrer de Fàtima de Torroella. La via formarà part d’una zona que es crearà al municipi per reduir la velocitat i fomentar la convivència entre vehicles i bicicletes.

En aquest carrer, el mes de novembre de 2019 s’hi va obrir un important esvoranc pel pas d’un camió de gran tonatge. L’incident va ser conseqüència del deteriorament del col·lector d’aigües de la muntanya, una infraestructura que data dels anys seixanta i presentava importants filtracions que van provocar una lenta, però progressiva erosió del terreny que sustenta el ferm. Amb una posterior i exhaustiva inspecció, es va veure que l’afectació era molt generalitzada i feia aconsellable la seva substitució al llarg de tot el carrer.

Desplaça cap amunt