actualitat

març 22, 2023 

Avui s’ha reobert el remodelat Parc de la Pineda de l’Estartit

Aquest matí s’ha reobert al públic el Parc de la Pineda de l’Estartit després de les obres d’arranjament i adequació integral que hi ha portat a terme l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. L’actuació s’ha executat en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit, concretament dins de la línia d’actuació 1.2 Millora del paisatge urbà, i ha tingut un cost de 227.000 euros.

El parc, amb una superfície de 13.143 m2, situada a primera línia de mar, s’ha arranjat i redistribuït mitjançant un sistema de camins i diferents àrees d’estada. També s’hi ha plantat nou arbrat i s’ha protegit la vegetació del fràgil front dunar.

Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística i responsable del pla de sostenibilitat, recorda que la Pineda és un espai emblemàtic i amb molt potencial d’ús per a la ciutadania i els visitants de l’Estartit. Malgrat tot, fins ara no presentava una estructura ben definida, per la qual cosa, des de l’Ajuntament es pretén posar-lo en valor, ordenar-ne els seus usos, i millorar-ne la seva integració paisatgística i urbana. El Pla de Sostenibilitat ha permès fer realitat una remodelació molt necessària i llargament esperada.

La identitat i funcionalitat de l’espai es conforma a partir d’un camí principal, eix central longitudinal, que organitza els diferents espais de lleure, repòs i contemplació: plaça, àrea de jocs, espai de petanca, amfiteatre i àrea de pícnic.

Desplaça cap amunt