actualitat

Arrenca l’execució del pla de sostenibilitat turística de Torroella i l’Estartit amb la constitució de la Comissió de Seguiment

El pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha iniciat avui formalment la seva execució amb la constitució, aquest matí, de la primera Comissió de Seguiment. Aquest és l’òrgan de representació de les tres administracions participants en el projecte —estatal, autonòmica i local— que vetllarà pel correcte desenvolupament de les actuacions i el traspàs d’informació operativa entre els socis. Durant la sessió constitutiva, que s’ha fet telemàticament atès el context de pandèmia, s’ha definit el full de ruta que guiarà l’execució de les actuacions programades.

El pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en el marc del programa «Planes de Sostenibilidad Turística» que ha promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme amb el doble objectiu de modernitzar l’oferta de destinacions pioneres i activar-la en comarques de l’interior de l’Estat. El pla municipal té un pressupost global de 3,6 milions d’euros que cofinançaran a parts iguals l’Ajuntament, l’Estat i la Generalitat de Catalunya.

Aquest ambiciós pla té com a objectiu principal consolidar l’estratègia de reposicionament sostenible com a destinació de qualitat, innovador per al turisme de sol i platja i el turisme actiu, responsable amb els valors de Parc Natural, de manera que permeti preservar els recursos, generar noves oportunitats econòmiques i d’ocupació i millorar la qualitat de vida dels residents.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, argumenta  que amb aquest pla es vol contribuir a consolidar Torroella-l’Estartit-Illes Medes com la destinació capdavantera de la Costa Brava i referent a nivell internacional en l’àmbit de la sostenibilitat i la posada en valor del medi natural.

Per a Colomí, és un pas més en l’estratègia municipal de regeneració d’una destinació madura que es va començar a impulsar fa 30 anys i que s’ha fonamentat en la promoció de la cultura i la sostenibilitat. Recorda que aquesta estratègia ha tingut un notable reconeixement nacional i internacional en forma de distintius de qualitat i premis. Així mateix, també s’ha refermat amb la possibilitat d’implementar actuacions i millores avalades per programes europeus, com poden ser el FEDER o els LIFE.

El pla municipal s’estructura en 16 actuacions específiques distribuïdes en 6 línies estratègiques, que s’executaran en 3 anys. Es tracta d’una iniciativa de gestió molt ambiciosa i transversal, que permetrà millorar l’entorn, l’acollida dels visitants, la promoció de la destinació i fomentar una major cooperació público-privada.

>> Més informació sobre el Pla de Sostenibilitat Turística

Els membres que componen el Consell de Seguiment del projecte són:

Cristina Belinchón
Jefa de Área de Planes de Sosteniblidad Turística en Destinos y Coordinación
Subdirección General de Desarrollo y Sostenibilidad Turística
Secretaría de Estado de Turismo

María Belén López
Jefa de  Servicio de Planes de Producto
Subdirección General de Desarrollo y Sostenibilidad Turística
Secretaría de Estado de Turismo

Carme Rubió
Subdirectora General de Desenvolupament Turístic Territorial
Direcció General de Turisme

Clara Plana
Cap del Servei de Planificació Turística
Subdirecció General de Desenvolupament Turístic Territorial
Direcció General de Turisme

Jordi Colomí
Alcalde de Torroella de Montgrí

Dúnia Oliveras
Regidora de Destinació Turística Torroella-l’Estartit-Illes Medes

Lídia Alonso
Cap de Turisme
Ajuntament de Torroella de Montgrí

Josep Capellà
Assessor turístic municipal
Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes

Pere Serrano
Secretari municipal
Ajuntament de Torroella de Montgrí

Desplaça cap amunt