actualitat

Les obres de rehabilitació de Can Castells avancen a bon ritme i ja tenen l’esquelet intern de l’edifici fet

Les obres de rehabilitació de l'edifici de Can Castells de Torroella de Montgrí segueixen el ritme previst i ja tenen pràcticament completat l'esquelet intern de l'edifici.

Les obres de rehabilitació de l’edifici de Can Castells de Torroella de Montgrí segueixen el ritme previst i ja tenen pràcticament completat l’esquelet intern de l’edifici.

Aquest dijous s’ha fet una visita d’obres a una construcció que ha d’albergar l’Oficina de Turisme de Torroella de Montgrí, dependències de les àrees de Turisme i Promoció Econòmica, la seu de Montgrí Comerç i els estudis de Ràdio Montgrí. Representants tècnics i polítics de l’Ajuntament i de l’empresa que dirigeix el projecte i la constructora han fet un recorregut per l’edifici i han pogut constatar que les obres avancen segons el ritme previst.

A dia d’avui pràcticament s’ha completat la part tècnicament més complicada de la rehabilitació, que era la redistribució interna de la construcció i la preinstal·lació dels subministraments. A partir d’ara es podrà encarar els acabats interns i les instal·lacions elèctriques i d’aigua.

L’edifici de Can Castells està situat a la plaça de la Vila número 6 i consta de tres plantes. Per poder-lo destinar als seus nous usos s’han hagut d’enderrocar parets i estances interiors, fer noves escales, preveure la ubicació d’un ascensor i altres elements per complir amb la normativa d’accessibilitat i fer actuacions de millora l’eficiència energètica de l’edifici.

Un cop estigui acabat tindrà l’Oficina de Turisme de Torroella de Montgrí a la planta baixa amb un magatzem, espais de treball i els estudis de Ràdio Montgrí al segon pis;  i les dependències de les àrees de comerç i turisme al tercer pis amb una sala de treball per a Montgrí Comerç. També hi ha un terrat amb un despatx i un pati.

Millora de l’acollida dels visitants

La seva rehabilitació s’inclou dins el Pla de Sostenibilitat Turística, concretament en la línia 4.1 que fa referència a la millora de l’acollida dels visitants. L’obra té un cost d’execució de gairebé 600.000 euros.

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit (2021-2023) és un projecte estratègic municipal impulsat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en col·laboració de l’EMD de l’Estartit. S’executa en el marc del programa «Planes de Sostenibilidad Turística» promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, que compta, també, amb la participació de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació i el suport econòmic de la Diputació de Girona.

Aquest pla permet executar 29 projectes en 16 actuacions per valor de 3,6 milions d’euros.

NOTÍCIES RELACIONADES

Arrenquen les obres de rehabilitació de l’edifici de Can Castells (23-09-2023)

Desplaça cap amunt