actualitat

El Pla de Sostenibilitat Turística estrena web i imatge gràfica

S’ha elaborat un web molt funcional i pràctic, sota el domini montgrimedes2030.com

L’Ajuntament ha activat avui el web del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l’Estartit, un espai a través del qual s’informa detalladament dels objectius, les fases, línies estratègiques, nucli promotor, projectes que s’executaran i la seva evolució. S’ha elaborat un web molt funcional, àgil i pràctic, sota el domini montgrimedes2030.com que intenta simplificar l’accés a tota la informació pràctica d’un pla estratègic de gran envergadura i transversalitat. En el seu conjunt, representarà una de les inversions municipals més elevades de les darreres dècades en millora urbana, infraestructures, serveis i espais naturals.

Imatge gràfica
Visualment, la nova web es fonamenta en la identitat gràfica que s’ha desenvolupat per identificar i dotar el Pla de personalitat pròpia en tots els suports que ho requereixin. La identitat gràfica ha estat elaborada pel dissenyador torroellenc Plàcid Busquets. Un dels elements centrals d’aquest treball és el símbol inclòs en l’imagotip, una imatge que a partir d’ara serà molt present en suports físics del municipi i a les xarxes socials.

Cendrers per a les platges
El primer producte on s’ha aplicat la nova imatge ha estat en els cendrers gratuïts que es reparteixen per a les platges. Tot i que es recomana no fumar en aquests espais, l’Àrea de Turisme en reparteix cada temporada per evitar que les burilles acabin a la sorra.

Vinculació amb els ODS i l’Agenda 2030
El símbol és l’identificador més important de què disposa la marca i es basa en un cercle segmentat amb les meitats desplaçades fins a formar una “corba”. Els seus colors i forma suggereixen una afinitat amb la marca oficial del Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030. Aquesta vinculació és pretesament volguda, ja que l’execució del Pla permetrà donar compliment a una bona part dels ODS. En aquest sentit, un dels objectius fixats en el Pla és el de contribuir al compliment i a la difusió dels ODS entre la població, visitants i empreses. Per aquesta raó, el domini escollit per a la web ha estat el de montgrimedes.2030. D’aquesta manera es vincula el territori amb l’horitizó que representa l’Agenda 2030.

La regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, assegura que el Pla «permetrà a Torroella i a l’Estartit fer un gran salt de qualitat en la millora de serveis i permetrà avançar molts anys en el nostre model de municipi perquè podrem concretar projectes i iniciatives que hauríem trigat molts anys a fer realitat amb els nostres recursos propis. I té una importància afegida perquè arriba en un moment de gran dificultats derivades la pandèmia de la COVID-19. La web ha de ser una eina molt útil per donar a conèixer els seus objectius i el dia a dia del seu desplegament.»»

29 projectes i 3,6 milions d’euros d’inversió
El pla permetrà executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 actuacions, que s’aniran desplegant entre els anys 2021 i 2023. Preveu una inversió global de 3,6 milions d’euros. Està impulsat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en col·laboració de l’EMD de l’Estartit, i es desenvolupa en el marc de la primera edició del programa «Planes de Sostenibilidad Turística», promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, una iniciativa que compta amb la participació de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació. A Torroella de Montgrí-l’Estartit també compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.
Desplaça cap amunt